Opleiding Waterbouwer

Opleiding Waterbouwer

Tijdens de opleiding waterbouwer werk je aan de aanleg, onderhoud en constructie van kanalen, sluizen, beschoeiingen, bruggen en het grondwerk dat daarbij nodig is. Meestal vergen deze werkzaamheden ook veel voorwerk, zoals het aanleggen van aan- en afvoerwegen, het omleiden van waterstromen en opslag- en losplaatsen voor materialen en machines. Kortom, als je waterbouwer wilt worden dan kies je voor een veelzijdig beroep met een goede toekomst. We hebben in Nederland namelijk nogal wat water en staan wereldwijd ook bekend om onze ‘waterwerken’!

Opleiding waterbouw niveau 2 & 3

Je begint met de opleiding tot waterbouwer op niveau 2. Tijdens deze opleiding leer je onder andere grondwerk profileren, egaliseren en verdichten, sleuven graven en waterbouwkundige constructies aanleggen en onderhouden. Het is belangrijk dat je graag in de buitenlucht werkt en niet bang bent voor een spatje modder op je overall. Na de opleiding waterbouw niveau 2 kun je doorstromen tot allround waterbouwer op niveau 3. Als allround waterbouwer leer je onder andere oppervlaktes en hoeveelheden berekenen, meetlijnen uitzetten en verklikken, houten steigers en bruggen monteren en dijkglooiingen machinaal bekleden. Daarnaast assisteer je bij de aanleg van oevers,overleg je met bewoners en werk je nauw samen met de uitvoerder.

Opleiding waterbouwer bij SPG Midden Nederland

Bij SPGMN zoeken we doorlopend nieuwe waterbouwers die werkend willen leren. Dit betekent dat je aan de slag gaat bij een van onze leden in Utrecht of omstreken en gemiddeld 1 dag per week in Bilthoven naar school gaat. Hiervoor werken wij onder andere samen met ROC Midden Nederland, zij verzorgen de theorie- en praktijklessen. De nadruk van de opleiding waterbouw ligt op de praktijk, de theorie is ondersteunend. Deze leerweg heet BBL. Tijdens deze BBL-opleiding is SPG Midden Nederland je werkgever. Je verdient direct een goed salaris terwijl je je diploma haalt!

Waterbouwer worden? Meld je aan voor de opleiding waterbouw

Heb je iets met water en hou je van afwisselend werk in de buitenlucht? En vind je het leuk om steeds op een andere locatie aan de slag te gaan? Dan ben jij de geschikte kandidaat om waterbouwer te worden. Meld je aan voor de opleiding waterbouwer door het online aanmeldformulier in te vullen. Naast de opleiding waterbouw, biedt SPG Midden Nederland meerdere opleidingen binnen de infra zoals vakman GWW, wegenbouwer, wegenwerkerstratenmaker en machinist. Wil je graag meer informatie? Bel dan naar 030 – 2948765 of mail je vragen naar info@spgmn.nl. Onze leermeesters beantwoorden graag al jouw vragen over de opleiding waterbouw!

Terug naar overzicht

 

    Aanmelden

    Vul je gegevens in en we nemen binnen 5 werkdagen telefonisch contact met je op.

    Door dit formulier in te vullen ga je nog geen verplichtingen aan.