Informatie

BBL-opleidingen
SPG Midden Nederland biedt BBL-opleidingen aan, de nadruk ligt hierbij op werken. SPG Midden Nederland is je werkgever, maar je werkt bij een van de aangesloten wegenbouwbedrijven. De theorielessen worden gegeven door het ROC Midden Nederland, de lessen worden afgewisseld met praktijkopdrachten in onze hal. In de winterperiode ga je vaker naar school dan in de rest van het jaar.  SPG Midden Nederland biedt diverse opleidingen binnen de infra zoals vakman GWW, wegenbouwer, waterbouwer, wegenwerkerstratenmaker en machinist.

Overeenkomsten
Met SPG Midden Nederland sluit je twee overeenkomsten. Deze bestaat uit een arbeidsovereenkomst met SPG Midden Nederland en een inschrijving op school (BPV overeenkomst). De overeenkomsten zijn aan elkaar gekoppeld en ongeveer twee jaar geldig. In principe kun je je diploma in deze twee jaar halen, daarna heb je de mogelijkheid om verder te leren of te gaan werken. Wij passen de CAO voor het Bouwbedrijf toe, ook wel de bouw CAO genoemd. Dat is een goede CAO, je ontvangt direct een prima salaris.

Werkgever
Wij zorgen voor een leerbedrijf, maar salarisbetaling en verzekeringen lopen via SPG Midden Nederland. Wij zijn dus jouw werkgever en zorgen voor een werkplek bij een aannemer en begeleiden jou voor zowel de praktijk als de theorie.

Scholen
SPG Midden Nederland werkt nauw samen met het ROC Midden Nederland. In overleg kunnen we daarvan afwijken.